رئیس انجمن کاردرمانی ایران در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران به سوالات خبرنگار نشریه ی کاردرمانی شیراز پاسخ داد. ذر این مصاحبه به وضعیت علمی و حرفه ای رشته کاردرمانی پرداخته شد که توجه شما را به مشروح این مصاحبه جلب می کنیم…
بیوگرافی :دکتر سیدعلی حسینی ، اهل استان مازندران شهرستان آمل .
تحصیلات : ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه در آمل ، 1368 أخذ مدرک کارشناسی کاردرمانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران .
1373 : شروع تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران ، انتقال به گروه کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران ، رئیس انجمن کاردرمانی ایران .
1382 : مهاجرت به خارج از کشور برای تحصیل در مقطع دکتری تخصصی کاردرمانی .
1386 : أخذ مدرک دکتری تخصصی کاردرمانی و بازگشت به ایران ، مدیر گروه کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران ، رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران .
1387 : معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران .
از انجمن کاردرمانی ایران بگویید و از چه تاریخی شروع به کار کرده و هدف از تشکیل این انجمن چه بوده است ؟
تأسیس انجمن از سال 1371 شروع شد و در سال 1373 موفق به کسب مجوز انجمن کاردرمانی ایران از کمیسیون احزاب و انجمنهای وزارت کشور شدیم و هدف آن ارتقای سطح علمی و صنفی رشته در کشور بود و در این مدت این انجمن میزبان کنگره های سالانه بوده ، و جهت شناسایی رشته ، رفع مشکلات صنفی همکاران برای تأسیس کلینیک خصوصی و کسب پروانه ی کار ، پیگیری عضویت فارغ التحصیلان رشته در نظام پزشکی کشور تلاش کرده ایم و در سال 1388 موفق به کسب مجوز رسمی انجمن علمی کاردرمانی ایران از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور شده ایم . و هم اکنون برای استاندارد سازی خدمات کاردرمانی و تأئید و دریافت کدهای تخصصی برای ارائه ی خدمات کاردرمانی تلاش می شود و انشاء الله به زودی قراردادهای بیمه ی خدمات کاردرمانی هم سر و سامان خواهد گرفت .
الان این تعرفه ها در چه وضعیتی هستند ؟
با هماهنگی هایی که با معاونت درمان وزارت بهداشت داریم در حال تدوین و استاندارد سازی خدمات کاردرمانی هستیم تا این استانداردها در کمیته ها ی تخصصی که در انجمن و در دانشگاه شکل دادیم بتواند پس از تأئید در کمیسیون تخصصی وزارت بهداشت و أخذ قرارداد خدمات بیمه ای کاردرمانی اجرایی شوند و امید ها این است که از سال 90 اجرایی شود .
وضعیت کنونی کاردرمانی جهان و ایران را چگونه ارزیابی می کنید ؟
در جهان که از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است و در اکثر کشورها جزء رشته های تاپ محسوب می شود و وضعیت درآمدش در آن کشورها نیز رضایت بخش است و در ایران نیز در این چند سال پیشرفت جهش گونه ای داشته و با افزایش تعداد دپارتمانهای کاردرمانی و افزایش تعداد دانشجویان و همچنین اجرایی شدن تعرفه های کاردرمانی وضعیت بهتر هم خواهد شد .
نظرتون راجع به افزایش جهش گونه ظرفیت پذیرش دانشجویان کاردرمانی چیست و آیا زمینه سازی لازم در جامعه برای پذیرش و اشتغال به کار این دانشجویان شده یا نه ؟
همانطور که عرض شد افزایش دپارتمانها و دانشجویان کاردرمانی می تواند درگسترش رشته و ارتقاء سطح علمی آن کمک شایانی بکند و همکاران ما در سایر دانشگاه های کشور در تلاش اند که زیربناهای لازم را آماده کنند و تا حدودی هم موفق بوده اند و این حق دانشجویان است که زیربناهای آموزشی و درمانی کافی برای آموزش و گذراندن دوره ی طرح خود را داشته باشند .
وضعیت ادامه تحصیل دانشجویان در ایران تا چه مقطعی امکان دارد ؟
دانشجویان می توانند تا مقطع دکتری تخصصی در ایران به ادامه تحصیل بپردازند و از سال 1387 دانشگاه های علوم بهزیستی و توانبخشی تهران و علوم پزشکی تهران ( علوم پزشکی ایران قدیم ) با همکاری هم اقدام به پذیرش دانشجویان در مقطع دکتری تخصصی کاردرمانی کردند .
در مورد پذیرش گرفتن فارغ التحصیلان کاردرمانی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور توضیح دهید ؟
کاردرمانی ایران در جهان بسیار معتبر است و تمام کشورهای مطرح ، کاردرمانی ایران را قبول دارند .
روشهای درمانی در ایران با سایرکشورها چقدر متفاوت است ؟
روشهایی که در سایر کشورها پیاده می شود در ایران نیز پیاده می شود «البته ما از درمانگران زیادی شنیده ایم که درمان در ایران در مقایسه با سایر کشورها خیلی متفاوت است » .
هدف از ادغام گرایش های روان و جسمانی در مقطع کارشناسی ارشد چه بود ؟
چون کاردرمانی یک رشته کل نگر است و جدا بودن روان از جسم با با فلسفه این رشته مغایرت دارد و همچنین در همه ی کشورها روان و جسم یکی هستند و ما باید خودمان را با سایر کشورهای جهان همانند سازیم .
دانشجویان دانشگاه های غیر از دانشگاه های تهران این نگرانی را دارند که سؤالات کنکور کارشناسی ارشد از جزوه های اساتید دانشگاه های تهران باشند و به نظر ما این روند رقابت را ناعادلانه می کند ؟
من به همه دانشجویان قول می دهم که تک تک سؤالات از رفرنس های مشخص شده شده باشد و خارج از آنها سؤالی طرح نشود و اگر کسی سؤالی را پیدا کرد که خارج از رفرنس های مشخص شده باشد من جوابگوی وی خواهم بود از طرف دیگر معمولاً طراحان سؤالات کنکور کارشناسی ارشد با دانشجویان مقطع کارشناسی درس ندارند .
آیا از اساتید دانشگاه های شهرستانها هم در طرح سؤالات کنکور کارشناسی ارشد استفاده می کنید ؟ حتماً
نشریات چه کمکی می توانند به رشته کاردرمانی بکنند ؟
می تواند به ارتقاء سطح علمی و آگاهی بخشی به سایر متخصصین حوزه سلامت و مردم کمک شایانی بکند و گاهی از میان همین نشریات ایده های پژوهشی به ذهن مخاطبان می رسد که میتواند کمک کننده باشند .
چرا کنگره سراسری کاردرمانی اینقدر بی نظم برگزار می شود ؟
همکاران تلاش های فراوانی می کنند که سالانه این کنگره را برگزار کنند انشاءالله با تلاشهای مضاعف دوستان در سالهای آینده سعی می کنیم در یک تاریخ مشخص برگزار بشود .
نظرتون راجع به نشریه کاردرمانی شیراز ؟
حرکت بسیار خوبی است و می تواند بسیار کمک کننده باشد و همینجا از تمام همکاران و دانشجویان در سراسر کشور می خواهم که با نشریه کاردرمانی شیراز همکاری کنند تا این راه ادامه پیدا کند و شما هم آغاز کننده این حرکت علمی بودید امیدوارم همین طور پر انرژی مسیر را ادامه بدهید .
نظرتون راجع به دانشجویان کاردرمانی شیراز ؟
دانشجویان بسیار با انگیزه هستند و با اینکه این دپارتمان تازه تاسیس هست اما دانشجویان کاردرمانی علوم پزشکی شیراز در بسیاری از امور هم اکنور پیش رو هستند که امیدوارم در تمام مراحل زندگی موفق باشند .
در پایان از وقتی که برای این گفتگو گذاشتید صمیمانه تشکر می کنم و امیدوارم همیشه سلامت و موفق باشید
من هم برای شما که از دانشجویان بسیار فعال پژوهشی و علمی ما هستید و برای تمام اساتید و تراپیست ها و دانشجویان کاردرمانی آرزوی توفیق روزافزون دارم و امیدوارم موفق و پیروز باشید.
یه خبر ویژه : جناب آقای دکتر سید علی حسینی در پایان این مصاحبه این خبر را دادند که تا پایان سال تحصیلی اعضای انجمن کاردرمانی ایران با دانشجویان کاردرمانی شیراز ملاقات خواهند داشت و از دپارتمان کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و امکانات آن بازدید خواهند کرد .
مصاحبه کننده : شایان علمداری فر
این گفتگو در دوران دانشجویی من در سال 89 با استاد دکتر سید علی حسینی انجام شد ایشان هم اکنون استاد تمام گروه کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و نیز رئیس اداره جذب هییت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزشی پزشکی کشور می باشند.
بماند به یادگار
کاردرمانی رو نابود کرد این آقا